Biber dolmasi

biber dolmasi
  • Voorbereiding
    30 min
  • Kooktijd
    30 min

Een heerlijk hoofdgerecht met veel vitamine C. Ideaal om in alle seizoenen van het jaar te maken!

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Rasp de gepelde ui en tomaat. Was de rijst met veel water en doe het in een mengkom.

Stap 2

Meng het rundergehakt, de geraspte tomaat en ui, de muntkruiden, zout en zwarte peper met je hand en laat het even staan.

Stap 3

Snijd de stelen van de paprika’s in een ronde vorm, zodat ze tijdens het koken als ‘deksel’ gebruikt kunnen worden. Maak de paprika’s van binnen schoon met behulp van een scherp mes.

Stap 4

Vul de paprika’s, die je hebt gewassen en gedroogd in ruim water, met het gehaktmengsel. Laat hierbij 1 cm ruimte vrij aan de bovenkant van de paprika (dit in verband met het uitzetten van de rijst tijdens het koken). Doe de paprika’s in een pan.

Stap 5

Doe een pannetje op het vuur en smelt erin de boter.

Stap 6

Doe er vervolgens de olijfolie bij en roer een beetje.

Stap 7

Doe er vervolgens de tomatenpuree bij en bak voor 4/5 minuten.

Stap 8

Doe er vervolgens het hete water en zout bij en laat het nog 2 minuten doorkoken.

Stap 9

Doe dit sausje nu bij de paprika’s in een aparte pan en kook het geheel voor ongeveer 30 min, tot de rijst gaar is.

Tips & tricks

• Je kunt de tomaten ook in blokjes snijden als je ze beter wenst te proeven.

BEKIJK OOK