Bulgur pilavi

bulgur pilavi
  • Voorbereiding
    10 min
  • Kooktijd
    30 tot 40 min

Er zijn verschillende bulgur rijst receptenSommigen doen er tomaat en peper in, of zelfs andere groentenWij bieden je het meest lekkere basisrecept! Lees ook de Tips & Tricks voor meer variatie. 

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Kook ongeveer 800 ml water.

Stap 2

Spoel de rijst met koud water.

Stap 3

Smelt de boter op middelhoog vuur in een pan, doe er vervolgens olijfolie bij en wacht ongeveer 30 seconden.

Stap 4

Doe de afgespoelde bulgur en tomatenpuree in de pan en bak de rijst door continu te roeren voor ongeveer 3/5 minuten.

Stap 5

Giet het gekookte water rustig in de pan. Roer nog even door tot het begint te koken. Doe er dan zout bij naar wens.

Stap 6

Dek de pan af met de bijbehorende deksel. Zet het vuur laag en laat de rijst rustig koken voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Haal ondertussen de deksel niet van de pan af!

Stap 7

Je rijst is klaar wanneer al het water is ingetrokken in de rijst, en je rijst wat steviger is in plaats van papachtig.

Tips & tricks

• Varieer door eerst de boter en olie samen te smelten, vervolgens een versnipperde ui, 2 in blokjes gesneden groene paprika’s, 2 geraspte tomaten en 1 eetlepel tomatenpuree te bakken voor 5/7 minuten. Doe er een theelepel gemalen zwarte peper en 1 theelepel tijm bij. Ga vervolgens verder met stap 4.
• Als je rijst na 40 minuten papachtig is, leg dan een theedoek of keukenpapier op de pan, en dek het vervolgens af met de deksel. Dit zal ervoor zorgen dat te veel water wordt opgezogen en de rijst steviger wordt.
• Voor meer smaak kan er kippenbouillon toegevoegd worden aan het gekookte water.
• Als je niet van tomatenpuree houdt, kan je dat ook weglaten.

BEKIJK OOK