Kiymali karnibahar yemegi

Kiymali karnibahar yemegi
  • Voorbereiding
    10 min
  • Kooktijd
    25 tot 30 min

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Schil de aardappel, wortel en ui en snijdt in stukjes. Was de bloemkool en verdeel de roosjes. Spoel nog één keer door.

Stap 2

Smelt de boter in een pan en doe er de olie bij. Doe vervolgens het gehakt erbij en bak tot het niet meer rood is. Doe er vervolgens de tomatenpuree de zwarte peper kruiden en komijn bij en roer.

Stap 3

Doe ook de ui erbij en bak voor ongeveer 5 minuten.

Stap 4

Doe nu de bloemkoolroosjes erbij en roer even door voor ongeveer 1 minuut.

Stap 5

Giet het gekookte water rustig in de pan, doe vervolgens de in stukjes gesneden wortel en aardappelen in de pan. Doe er nu ook zout bij en roer even door.

Stap 6

Doe de deksel op de pan en laat het op laag vuur koken tot de wortelstukjes zacht zijn.

Tips & tricks

• Je kunt de aardappel en wortel ook weglaten. Volg wel de overige stappen.
• Je kunt het gehakt ook als gehaktballen toevoegen. Bak dan eerst de gehaktballen in de gesmolten boter. Voordat je verdergaat met de volgende stappen.
• Je kunt het gehakt ook helemaal weglaten om het gerecht vegetarisch te maken. Doe er dan ook geen komijnkruiden bij, die worden toegevoegd om het gehakt goed op smaak te brengen!

BEKIJK OOK