Kuru fasülye

kuru fasulye
  • Voorbereiding
    30 min
  • Kooktijd
    50 min

Eén van de meest gemaakte gerechten in de Turkse keuken is kuru fasulye! Het kan zowel volledig vegetarisch als met vlees voorbereid worden. Heerlijk met Turkse rijst en cacik! Het recept hieronder is vegetarisch.

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Smelt 4 eetlepels olie en 2 eetlepels boter in een diepe pan. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot het roze wordt.

Stap 2

Voeg nu 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak 2/3 minuten.

Stap 3

Voeg nu de gedroogde bonen toe die je de avond ervoor in water hebt geweekt, in de pan. Roer vervolgens 1-2 minuten en voeg vervolgens de 3 kopjes water, 1 theelepel rode peperpoeder en zout toe.

Stap 4

Kook tot de bonen zacht zijn.

Tips & tricks

• Als je verse bonen gebruikt, kook de bonen dan eerst ongeveer een kwartiertje en was ze vervolgens in water (zodat het schuim weg gaat).

BEKIJK OOK