Peynirli pogaca

peynirli pogaca
  • Voorbereiding
    30 min
  • Kooktijd
    25 tot 35 min

De bekende ‘mini-broodjes’ gevuld met kaas! Deze broodjes kunnen heel de dag door genuttigd worden: bij het ontbijt, tijdens de lunch of lekker bij het avondeten. In de Turkse keuken worden deze heerlijke pogaca in verschillende vormen gemaakt. Wij hebben met dit basisrecept (zonder gist) een ronde vorm gemaakt, maar voel je vrij om te experimenteren! 

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Doe in een grote kom de yoghurt, eiwit, zonnebloemolie en zout. Meng met een garde tot het goed is gemixt.

Stap 2

Doe vervolgens de bloem en bakpoeder erbij, meng met je handen tot alle bloem is opgenomen. Het deeg heeft de juiste structuur wanneer het voelt als je oorlel.

Stap 3

Rol balletjes van het deeg in de grootte van een mandarijn, zet apart.

Stap 4

Maak nu de vulling: doe alle kaas in een kom en doe de fijngesneden peterselie erbij. Plet de Turkse kaas fijn met een vork en mix vervolgens alles door elkaar.

Stap 5

Plet nu de balletjes één voor één, doe de vulling erin (ongeveer 1 / 2 el). Doe het balletje dicht door alle randen eerst in elkaar te knijpen en vervolgens het bolletje in je handpalmen te rollen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Stap 6

Klop het eigeel met een vork in een kommetje. Bestrijk de gevulde broodjes met eigeel en strooi er naar wens sesam op.

Stap 7

Doe de bakplaat met de pogaca in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Stap 8

Bak de pogaca in ongeveer 30 minuten.

Tips & tricks

• Je kunt de peterselie en/of sesam ook weglaten.
• Je hoeft geen voorgebakken sesam te gebruiken, rauwe sesam is ook geschikt.
• Varieer in vulling door bijvoorbeeld geen kaas maar Turkse sucuk te gebruiken. Snijd de sucuk dan eerst in kleine plakjes. Doe er eventueel wat geraspte kaas bij.

BEKIJK OOK