Sehriye çorbasi

sehriye corbasi
  • Voorbereiding
    10 min
  • Kooktijd
    15 min

Deze keer presenteren we je de sehriye soep. Sehriye is een Turkse rissoni gemaakt van harde tarwegriesmeel. Verrijkt met tomatensap bevat de soep veel vitamine C en is daarom onmisbaar in de winter! Deze soep is makkelijk aan te passen door er verschillende ingrediënten en kruiden aan toe te voegen. Je kunt het bijvoorbeeld verrijken door gehakt, gekookte peulvruchten of groenten toe te voegen, wij geven je het simpelste basisrecept!

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Snijd de uien in blokjes. Hak de knoflook fijn door deze fijn te drukken. Verhit de boter en olijfolie die je in de pan doet. Voeg hier de gesneden ui en knoflook aan toe en bak het geheel voor ongeveer 3 minuten.

Stap 2

Voeg nadat de uien zacht zijn geworden de tomatenpuree en tomatenblik toe en bak het geheel verder op laag tot middelhoog vuur.

Stap 3

Voeg vervolgens het kokende water en de sehriye toe aan de pan. Kook het geheel met gesloten deksel voor ongeveer 10-15 minuten.

Stap 4

Voeg de zout en peper toe nadat de sehriye stukjes goed gaar zijn (net als pasta moet je er makkelijk doorheen kunnen prikken). Voeg als laatste de gedroogde munt toe en roer de soep even door.

Stap 5

Smelt voor het serveren in een sauspannetje wat boter en bak er pittige rode peper in. Doe hier 1 of 2 eetlepels van in je kommetje om het te serveren.

Tips & tricks

Verse tomaten en vlees- of kippenbouillon geven een lekkere smaak aan je soep. Wij raden je aan om in het seizoen verse tomaten te raspen en ze in glazen potten te bewaren om hier later soep van te maken.

BEKIJK OOK

Laat je mening achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *