Sigara böregi

sigara boregi
  • Voorbereiding
    10 min
  • Kooktijd
    10 min

Sigara boregi is een heerlijk bijgerecht bestaande uit gevulde bladerdeeg. Ook dit gerecht is onmisbaar op de menukaarten van Turkse restaurants. Het maken ervan is snel en simpel en het vult je maag goed! Dit gerecht wordt in Turkije op elk moment van de dag gegeten; bij het ontbijt of middaglunch of als nagerecht, probeer jij het ook uit?

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Doe de kaas in een kommetje en roer de fijngehakte peterselie en zout erdoorheen.

Stap 2

Snij het bladerdeeg in vieren en vervolgens in de vorm van lange driehoekige plakjes.

Stap 3

Doe wat van het mengsel op de lange kant van het plakje (dus de andere kant van het puntige gedeelte). Rol vervolgens het mengsel en plak het stukje dicht met wat water.

Stap 4

Bak vervolgens de borek in een pan met olie op middelhoog vuur tot het helemaal goudbruin is geworden.

Tips & tricks

• Je kan ook wat geraspte kaas bij het kaasmengseltje doen.
• Om te voorkomen dat de kaas uit het bladerdeeg schiet tijdens het bakken wordt aangeraden om vetarme kaas te gebruiken. Een andere optie is om de kaas te mengen met een geklopt eitje.
• Let er op dat je de borek strak oprolt.

BEKIJK OOK