Yogurt çorbasi

yogurt corbasi
  • Voorbereiding
    15 min
  • Kooktijd
    15 tot 20 min

Yoghurt soep heeft vele andere namen zoals ayransoep en yaylasoep. Het is een zeer bekende soep in de Turkse keuken en wordt vooral in de wintermaanden gemaakt, omdat deze soep het immuunsysteem zou versterken. Het is één van de eerste soepjes die aan baby’s wordt geven en is daarnaast een praktische soep vanwege de ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Wij raden je aan de bereidingswijze hieronder nauwkeurig te volgen om te voorkomen dat je soep in een korte tijd te dik wordt.

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Voeg eerst het water toe aan de pan en voeg de rijst toe nadat het water kookt.

Stap 2

Meng in een kom de bloem, yoghurt en eigeel.

Stap 3

Voeg vervolgens de bloemmengsel toe aan de gekookte rijst in de pan en meng het geheel met een garde.

Stap 4

Voeg tijdens het koken een snufje droge muntkruiden toe.

Stap 5

Kook de yoghurtsoep nog ongeveer 10 minuten en neem de pan van het vuur. Voeg er ten slotte het zout aan toe.

Tips & tricks

• Om te voorkomen dat je soep gaat klonteren, raden wij aan de soep voortdurend te roeren met een garde.
• Het toevoegen van het zout op het eind voorkomt dat je soep gaat klonteren.
• Als de soep toch te dik is naar je smaak, kun je er achteraf nog kokend water aan toevoegen en vervolgens goed mengen met een garde.

BEKIJK OOK