Zeytinyagli fasülye

zeytinyagli fasulye
  • Voorbereiding
    20 min
  • Kooktijd
    25 min

Een heerlijk gezond vegetarisch gerecht: verse sperziebonen! Dit gerecht kan ook met vlees voorbereid worden, maar het is gebruikelijker om het zonder vlees te maken. Een reden hiervoor is dat het dan langer bewaard kan worden: 2 à 3 dagen! Daarnaast kan het ook koud genuttigd worden.

Ingredienten

Stappen

Stap 1

Snijd de uien in kleine blokjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Rasp de tomaten. Scheid de bonen en zet ze apart.

Stap 2

Verhit 5 eetlepels olijfolie in een pan.

Stap 3

Bak de gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook tot ze een lichte roze kleur krijgen.

Stap 4

Ga verder met bakken door de 600 gram gehakte verse sperziebonen toe te voegen.

Stap 5

Dek af met de deksel en laat op laag vuur sudderen tot de bonen zacht zijn.

Stap 6

Serveer warm naar wens, maar koud om het nog lekkerder te maken. Eet smakelijk!

Tips & tricks

• Voor meer smaak kan je extra olijfolie toevoegen wanneer het koud geserveerd wordt.

BEKIJK OOK